Renovering

Allmänt om Renovering

För alla större renoveringar behöver man informera styrelsen och invänta ett godkännande. Det kan ta ett tag eftersom att styrelsen ofta behöver konsultera våra tekniska förvaltare och det är inte ovanligt att en konstruktör behöver lämna ett utlåtande. Vi ber därför alla att läsa igenom våra renoveringsanvisningar med tillhörande ansökningsblankett innan man hör av sig. Ansökan behöver vara helt ifylld innan styrelsen kan ta beslut och från det datumet en komplett ansökan är inlämnad behövs upp till 1 månad innan beslut kan lämnas, 2 månader om styrelsen behöver konsultera expertis.

Kök

När fastigheterna köptes 2005 var köken i alla lägenheter från 1940-talet. Idag har vissa renoverat sina kök eller bytt dem till nya, men många av de gamla köken är kvar precis som de är. Vi har gasspisar, något som de flesta uppskattar vid matlagning. I de flesta trappuppgångarna är det möjligt att installera elugn men inte överallt då elen inte räcker till i några uppgångar. Detta är något som vi kommer se över och justera under de kommande åren.

Badrum

Badrummen renoverades 2002 av den dåvarande hyresvärden.  I de badrummen, som utfördes med plastmatta och vitt kakel med en fondvägg i ljusgrått eller ljusblått, är golvfallet anpassat för att det skall finnas ett badkar. Om badkaret borta och man istället har dusch så är fallet inte tillräckligt. Plastmattans beräknade livstid (20 år) börjar dessutom ta slut och föreningen uppmuntrar renovering av badrummen som kan bli säkrare med nya tätskikt, korrekt fall för dusch, samt fräschare och effektivare med mindre porslin och pax-fläkt. 

Ansökan

Renoveringsmallen hittar du i mappen Boende på sidan Blanketter och Dokument.